50 83 10 06 trine@festtaler.dk

Jeg interviewede engang Obamas taleskriver. Eller rettere Obamas tidligere taleskriver, Jon Favreau, der efter otte års arbejde med at skrive taler for verdens mægtigste mand, lod sig pensionere som 33-årig. Mæt af sine taleskriverdage – helt ind i knoglerne – men loyal over for Obama i samme grad. Det ER simpelthen bare ubeskrivelig hårdt at arbejde kreative 24/7 – 365 dage om året.

I midten af Obamas anden periode takkede Jon Favreau derfor af, og besøgte senere (i forbindelse med en konference) København, hvor jeg var én af tre, der fik lov at tale med ham i 10 minutter. Det var som at møde ABBA (samlet), for de læsere der alderen til at forstå, hvad dét betyder!

Den tale du selv ville elske at høre
Undervejs i interviewet spurgte jeg Jon Favreau om, hvilket råd han ville give, hvis han kun måtte give ét råd til taler. Hvilket råd skulle det så være? Efter få sekunders tænketid kom svaret, der måske lyder banalt, men som er præcis det modsatte: “Skriv den tale, du SELV ville elske at høre”.

At skrive den tale, man SELV ville elske at høre, er der ikke mange der tør. Fordi, hvad nu hvis… Ja, tænk engang… Hvad nu hvis du holdt en tale, der gjorde så stort et indtryk, at gæsterne aldrig glemte øjeblikket! Hvem ville ikke gerne høre sådan én tale?